Helsingfors

02.09.2012 kl. 22:55
Allrakäraste syster har varit hos mig några dagar den här veckan. Som vanligt satt vi mest i min soffa och åt chips, tittade på Sound of Music och tyckte om varann. Hon är det tryggaste jag har. Den som kräver allra minst av mig. Hon var välbehövlig nu. I det här stressiga tillbaka-efter-semestern-med-äcklig-förkylning-livet som omringar mig just nu. Som kontrast till soffhänget kände vi att vi måste vara extra aktiva hela lördagen. Hoppade på bussen till Ikea. Vandrade bland kråkslotten och ambassadörshusen i Eira och Ulrikasborg. Såg Boutique-utställningen på Amos Anderson. Den kan man se tycker jag! Fem samarbeten mellan modedesigner och bildkonstnär, samt musik och dans. En utställning som torde vara lätt för vem som helst att ta till sig. Lättillgängligt, opretantiöst, estetiskt och stundvis också lite tankeväckande eller i alla fall absorberande. Själv tyckte jag allra mest om samarbetet mellan Mikko Ijäs och Paola Suhonen, men så är jag också jävig. Ijäs är en favorit sen han föreläste när jag studerade i Nykarleby. En rolig konstnär. Gå och se den!

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Jag bara älskar detaljen att ni sett på Sound Of Music! Min all time favourite! Så många tycks avsky den filmen, vad felas?
Catten03.09.12 kl. 13:20
Det är mycket ,mycket konstigt. En av de få filmerna jag kan se tusen gånger om. Det finns så fina blickar mellan människor i den, trots att den är totalt teatraliskt överspelad. Eller så är det bara nostalgi. Kanske den är skit egentligen?
04.09.12 00:18
Du är så bra
Linn04.09.12 kl. 17:59