Paris

Spenderat hela påsken och nu även denna vecka i Vasa. Bland alla fina, lycka. Lite ledsen saknad dock eftersom fina syster åkte tillbaka till sitt hem alldeles för tidigt. Vill att också hon ska vara här, vi hör lite grann ihop.


Jag har cirka tusen bilder från Paris som borde gås genom. Jag vet inte när det är meningen att jag ska hitta tiden.

Förra sommaren hyrde jag och syster en lägenhet i Vasa. Jag semestrade, sov långa morgnar, vakade heta sommarnätter och hon steg upp när jag kom hem för att tjäna ihop sin sommarjobbslön. Vi såg knappt varann. Istället bestämde vi oss för att åka iväg till Paris när sommarjobbet tog slut och vi spenderade de bästa av dagar där. Hur många gånger jag än besöker Paris blir jag aldrig nånsin trött på det. Och hur lång tid jag än spenderar med syster blir jag aldrig trött på henne heller. Saknar dig nu fina! Den här låten är till dig, den bästa låten, Paris-låten.

27.04.2011 kl. 01:03

Fölisön

Cykelsäsongen till ära bestämde jag och min tillfälliga sambo oss för att ta reda på hur nära det är till Fölisön från min boning. Svaret var väldigt nära. Ljuset var 80-talsaktigt. Månen var konstig.
18.04.2011 kl. 23:00

Stockholm

Fick äntligen tillbaka min trasiga kamera från reparatören och tvingade mig själv att tömma mina kort. Hittade en hel del fint, bland annat dessa två fina, Katten och Fnark, på Carmen i Stockholm. Det var en bra kväll, en sådan som man tänker att var en av de bästa. Den kvällen när vi vaktade en dammsugare åt killen i bordet bredvid och jag blev kompis med en Bandidos-medlem. Japp. Det var en måndag också.


Två personer som jag tycker om så jag blir varm om hjärtat.
15.04.2011 kl. 18:45

Rom

Det var ju verkligen inte meningen att jag skulle resa någonstans innan USA. Men nu är det så att djungelprinsen får sin examen i maj och han har aldrig flugit.. Och det var så himla BILLIGT att flyga till Rom över Kristi himmelsfärd så nu bokade jag en sådan resa idag ändå. Så Rom, första veckan i juni. Skoj! Har nån tips på något man inte bör missa?

Bilden tagen härifrån. Gå in på den sidan, den är skojig. Eller så har jag bara dålig humor.
11.04.2011 kl. 00:19

Tammerfors

Igår läste jag läsläxa med min brorson Z. Han hade tydligen blandat ihop sina två senaste resor i hemlandet - den där han tillsammans med mig, min syster och min mamma besökte Heureka och den där han tillsammans med sin pappa med familj besökte definariet i Tammerfors. Denna konversation ägde rum:

Ida-Lina - Vad handlar den här texten om då?
Z - Nå om nån gubbe i ett badkar
Ida-Lina - Arkimedes?
Z - Mmm. Sen sprang han naken ut på stan och skrek "Tammerfors!"


Z på Heureka. Har jag förresten sagt att mina brorsöner är det bästa jag vet? Om inte; mina brorsöner är det b-ä-s-t-a jag vet.
06.04.2011 kl. 21:40

USA

Fullt upp med arbete, fester och fina vänner. Lite stressigt, men en positiv stress. USA-resan närmar sig med stormsteg. Bara två och en halv månad kvar så det börjar kännas påtagligt. Vi har gjort en preliminär rutt och det som gör mig lyckligast just nu är att den passerar Frank Lloyd Wrights Fallingwater House.Bild härifrån


Jag är en riktig arkitekturnörd och älskar att besöka fina byggnader under mina resor. Funktionalismen är min favoritepok. Någon gång borde jag göra en arkitektonisk resa i Finland, här finns ju faktiskt många fina funkishus.

De finaste husen jag besökt:
Mies van der Rohes Barcelona Pavillion i Barcelona. van der Rohe är för övrigt min favoritarkitekt.


Le Corbusiers Cité Radieuse i Marseille
27.03.2011 kl. 14:43

Stockholm

The National var f-a-n-t-a-s-t-i-s-k-a. Jag grät nästan lite när de spelade denna.

03.03.2011 kl. 12:33

Stockholm

På fredag bär det av igen, den här gången mot Stockholm med den eminente herr Unger. På tisdagen ska vi lyssna på The National. Det blir fint. I övrigt ska vi hänga i staden, turista och vara kulturella. Sen ska vi också socialisera med alla underbara vänner i storstan. Fint. Jättefint.
23.02.2011 kl. 22:31

Vasa

Tycker förresten att alla som har chansen ska se Dan då Dan dog på Wasa Teater. Såg den igår och tyckte att det var en av de fräschaste och trevligaste teaterupplevelserna jag någonsin upplevt på Wasa Teater. Snygg, smart, rolig, välspelad och med ett tankeväckande innehåll och ett fantastiskt ljudlandskap. Se den!


Bild från Wasa Teaters hemsida
20.02.2011 kl. 23:41

Vasa

Jag är uppe i andra hemmet över helgen. Har kvalitetstid med kompisar och leker med djuren. Det ena djuret vandrar med jämna mellanrum över mitt tangentbräde. Det andra surar för att jag inte vill sova längre så han kan trampa mig på magen. Det tredje djuret har gått på jobb.


Det ena djuret.


Det andra djuret.

Själv ska jag gå på snabbvisit till Linn och hoppas att jag inte smittas av spysjukan. Sen ska jag hälsa på familjeeeeeen. Saknar familjen.
20.02.2011 kl. 14:22

Åbo

När jag nu ändå rekommenderar kulturhappenings i hemlandet kan jag också passa på att rekommendera bildkonstutställningen kulturhuvudstadsåret till ära på Logomo i Åbo. Där visas flera utställlningar; Alice i Underlandet som består av verk av en hel hop fotokonstnärer, ett retrospektiv av Tom of Finland samt Eija-Liisa Ahtilas fina videoinstallation. Mycket sevärd utställning som är uppe hela 2011. Såg den förra veckan med allra käraste syster (som jag för övrigt saknar mig galen efter ibland)

16.02.2011 kl. 22:36

Tammerfors

Tammerfors är den stad i Finland som jag helt objektivt tycker att är den trevligaste (alla emotionella faktorer som gör att jag saknar Vasa 24 timmar om dygnet borträknat alltså). Staden känns både storslagen och otroligt mysig. Jag brukar säga att Tammerfors känns europeisk. Var och varannan byggnad är dessutom så vacker att jag önskar att jag hade förmågan att snurra huvudet 360 grader och samtidigt kunna gå rakt utan att titta framåt. Det är synd att jag är så sjuttons dålig på finska, annars skulle jag definitivt överväga att bo där ett tag.Helgen har jag spenderat på arbetsresa i nämnda fantastiska stad och bilden är tagen från mitt hotellrumsfönster. På lördagkväll såg vi pjäsen LämminverisetTampereen työväen teatteri och den var riktigt, riktigt bra! Scenografin var en av de vackraste jag sett, musiken och ljudlandskapet fick stundvis håret på mina armar att resa sig och den var både rolig och gripande med ett aktuellt och tänkvärt tema. Pjäsen är den sista delen i en trilogi, men jag led på inget sätt av att jag inte sett de två första delarna. Inte heller led jag av att min finska är så dålig att jag förstod ungefär trettio procent av det som sades. Det måste vara ett bevis på att en pjäs är bra. Absolut sevärd säger jag och det sa även alla mina kollegor och medarbetare.


Bilden lånade jag från hemsidan.
13.02.2011 kl. 20:54

London

01.02.2011 kl. 00:09

London

30.01.2011 kl. 21:01

London

Jag kom hem med två souvenirer från London: Miroslav Saseks böcker "This is London" och "This is Great Britain". Älskar dem! Nu har jag inlett samlingen av Sasek-böcker, det finns många fler. Är sugen på att bara kallt beställa alla AdLibris har, men ska hålla mig och se hur många jag kan få tag på via resor. Några bilder från böckerna (London är bättre än Britain!):    
22.01.2011 kl. 16:16