San Antonio

Dag 11: San Antonio

San Antonio var en oas i den torra Texas-öknen. På något sätt en väldigt europeisk stad med sina små kanaler som kantades av uteserveringar med mexikansk mat och frozen margaritas (som för övrigt faktiskt inte är en god drink). Vi stannade bara i San Antonio över natten och bodde en bit utanför centrum, så vi fick inte känna på nattlivet. Kändes som en stad man kunde sett mer av.
30.06.2011 kl. 07:51

Galveston

Dag 10: Galveston

Vi beslöt oss för att ta oss ner till vattnet lagom till midsommar. Kändes fel att fira någon annanstans än där. Vi sökte på måfå på kartan ett mål som skulle passa in på vår rutt och valet föll på Galveston strax utanför Houston. Det visade sig vara en riktig turistort, men med sina höga vågor, varma vatten och kilometerlånga stränder ändå på något sätt alldeles ultimat för högtiden. Jag var faktiskt smått euforisk över vår midsommarnatt. Läs här.Och på tal om midsommar Sanna, så inser jag att du är en om möjligt ännu sämre uppdaterare än jag.. Men någon midsommarbild från Finland skulle onekligen förgylla min dag här i Långtbortistan.
30.06.2011 kl. 07:20

New Orleans

Dag 9 - New Orleans

   


New Orleans var himla trevligt. Utgående från mina erfarenheter så här långt är det dit man ska åka om man ska åka till USA. Som ett litet Frankrike. Men i USA.
30.06.2011 kl. 07:00

New Orleans

Dag 8 (kväll): New Orleans

Vi kommer fram till New Orleans på natten dag 8. Vi installerar oss på backpackerhostellet India House Hostel och det är kärlek vid första ögonkastet. Hippiehålan känns som det hem jag längtat efter genom hela USA, ja kanske t.o.m. innan USA. I de nedsuttna sofforna slappar surfare som med största sannolikhet är höga på annat än bara livet och på bakgården plinkar brunbrända pojkar på gitarrer medan andra njuter av sin egen medhavda öl i baren. Jag och Frank bestämmer oss för att joina sällskapet och blir snabbt vänner med ett gäng sköna norrmän. Vi festar in på småtimmarna och upprepar proceduren följande kväll. Norrmännen reser också genom USA, har vi tur får vi njuta av en eller annan öl med dem senare under vår färd. Själv önskar jag att någon gång få återvända till India House, och till New Orleans som ska få ett inlägg till. Staden var nämligen också trevlig.28.06.2011 kl. 07:11

Memphis - New Orleans

Dag 8: Bilväg från Memphis till New Orleans. Allt som allt tog resan 12 timmar. Frank körde.


Vi inledde med standardbilvägen - motorväg - från Memphis, men tog den natursköna vägen Natchez Trail Parkway mellan Jackson och Natchez. Sista biten körde vi längs Mississippi, därav blev dagen ovanligt lång. Tror dock ingen av oss ångrade att vi fick åka längs lummiga, natursköna vägar. På kvällen anlände vi till New Orleans, men det finns för mycket att berätta om det för att göra det nu. Klockan är sovtid i Roswell och imorgon ska vi förkovra oss i ufon.
27.06.2011 kl. 08:25

Memphis

Dag 7: Memphis

Memphis var en trevlig upplevelse. Vi besökte Graceland, som var givande även om jag på inget sätt är ett Elvis-fan, och spenderade kvällen på BB King's Blues Club. Kan verkligen rekommendera Memphis som var en oväntat naturskön stad med härlig puls.
27.06.2011 kl. 08:16

Nashville

Ligger nu på ett hotell i Roswell och inväntar sömn, men ska passa på att uppdatera lite här i min resedagbok.

Dag 6: Nashville


Vår Nashville-dag gick i musikens tecken. Vi besökte Jack Whites Third Man Records-butik samt såg några band spela på finfina klubben Basement med Nashvilles bästa skivbutik i övre våningen. I övrigt imponerade Nashville föga.
27.06.2011 kl. 07:54

Mexikanska golfen

Jag lever, är bara för busy av att njuta för att uppdatera! Hade min bästa midsommar någonsin på en evighetslång strand i Galveston vid Mexikanska golfen. Simmade under stjärnklar himmel i 30 gradigt vatten med enorma vågor som skuttade mig mot stranden och fick mig att skratta mig halvt fördärvad. drack vin och åt frukt. Pratade i timmar med mina finfina resenärer. Min finaste midsommar någonsin. Den här resan har de senaste dagarna gjort mig lyrisk, och skulle ha så mycket fint att berätta och visa. Men nu finns ingen tid för det. Nu drar vi vidare till San Antonio. Hoppas alla där ute hade en underbar midsommar.
25.06.2011 kl. 18:12

Parentes

For Sanna
21.06.2011 kl. 01:13

Lexington

Dag 5: LexingtonVi har idag sysslat med horsebackriding i terräng och det var då sannerligen ingen nybörjarterräng trots att 75% av oss knappt sett en häst förr. Men vi lever tack och lov fortfarande. Bilderna har för övrigt inget med bildtexten att göra.
20.06.2011 kl. 03:58

On the road

Dag 4: 640 km i bil. Pittsburgh - Lexington

19.06.2011 kl. 15:55

Fallingwater

Dag 3: Fallingwater


Vi besökte Fallinwater och nu är resan värd alla
pengar. Jag fick ett släng av Stendhals syndrom tror jag. Om resten skiter sig är jag ändå nöjd nu. Jag fullständigt ä-l-s-k-a-r Fallingwater. Man fick för övrigt inte publicera bilder därifrån på nätet. Jag kommer kanske undan med en bild där jag låtsas att jag fotat mitt eminenta ressällskap. Huset ser ni i bakgrunden.

   

Vi besökte också Pittsburgh och Andy Warhol-museet. Det var fint och Pittsburgh var oväntat trevligt. Efter det drack jag och Frank en öl i hotellbaren. Det kändes lite som att vara med i Twin Peaks. Vi tror att fyllot i baren hette Mitch. Eller i alla fall kom det in en annan man och ropade något vi tolkade som "Bitch" och vi tror inte att han syftade på kvinnan i baren. Men vem vet.

18.06.2011 kl. 16:58

Niagara Falls

Dag 2 (torsdag, 16.6):


17.06.2011 kl. 06:26

New York - Scranton

Dag 1 (onsdag 15.6)

Bilresa, efter evighetslång men förvånansvärt smärtfri flygresa, från JFK till Scranton rakt genom centrala Manhattan. Dock svårt att tänka på Manhattan i trafiknervositeten.


Natt i Scranton. Liten skithåla, men på väg mot Niagarafallen.


17.06.2011 kl. 06:25

Helsingfors

Blev så otroligt varm inombords i morse när jag gick till jobbet och såg detta i korsningen Georgsgatan och Lönnrotsgatan.

Det är konstnären Kaarina Kaikkonens installation. Fint tycker jag!

Och på tal om fint besökte jag fina M på Galleri Sinne idag. Galleriet, som jag och resten av Finska Fotoklubben ställde ut på i höst, har flyttat till Stora Robertsgatan och fått otroligt fina utrymmen i en före detta stripklubb (eller sexshop? Jag var aldrig inne där så jag har inte riktigt koll...). En rätt så trevlig utställning hade de också.

04.05.2011 kl. 23:30