Highway 1

Dag 23 - Los Angeles - San Francisco längs Highway 1


Den tjugotredje dagen körde vi upp till San Francisco längs Highway 1. Den marknadsfördes i guideböckerna som den vackraste vägen i USA, och visst stämde det! Vi såg också ett tjugotal av de fulaste djur jag någonsin sett - sjöelefanter - som låg och ömsade skinn i solskenet.
25.07.2011 kl. 21:37

Los Angeles

Det var tydligen slut på bloggflytet nu. När jag nu en gång satt igång ska jag i alla fall göra klar resedagboken så jag kan blogga om annat skoj sen.

Dag 22 - Los Angeles
Väldigt överskattad stad. Fann inte direkt något intressant, vackert eller spännande i Los Angeles. Men kitchigt höga palmer hade de och på Venice Beach kunde jag ändå kännas att jag trivdes lite grann.
25.07.2011 kl. 21:02

Parentes

Allra finaste LinneaBonbon har gjort en tapet till mig så nu fixade jag till lite här med den och sidhuvudet. Trivs sjukt bra här på bloggen nu. Linnea är så duktig. Och den frysande pojken från Barcelona fick vara kvar. Passade inte alls med sidhuvudbilden längre när jag satt dit tapeten så jag gjorde om den så den fick en matchande ram. Trevlig vardagsrumskänsla här på min blogg nu. I like.
18.07.2011 kl. 01:33

Nevada-Kalifornien, on the road

Dag 21 - Biltur från Las Vegas till Los Angeles

Den tjugoförsta dagen var en trött sådan. Vi väntade i många timmar på att någon skulle känna sig redo för att agera chaufför. På kvällen anlände vi till Los Angeles, till ett hotell som på utsidan såg lyxigt ut men inuti var bland det sunkigaste vi sett. Tanken var att vi skulle iaktta 4th of july-firandet, men vi var för trötta. Kikade lite fyrverkerier genom hotellfönstret och somnade.


Himlen utanför bilfönstret var bland det vackraste jag någonsin sett. Vädret i Nevada var lika melankolist som jag denna måndag den fjärde juli.
17.07.2011 kl. 21:51

Las Vegas

Dag 20 (eller rättare sagt kväll) - Las Vegas

Las Vegas är den galnaste plats jag någonsin varit på. Inget förvånade i denna stad, allt från drinkar serverade i gitarrer till människor utklädda till kaniner som med ögon stora som tefat frågade efter weed. Det var äckligt, kitchigt och allt kretsade kring pengar, men också sjukt fascinerande och definitivt värt ett besök.Vi bodde på det sunkigaste hotellet på hela resan, men tack och lov hann norrmännen som vi träffade i New Orleans ikapp oss så vi festade på deras lyxhotell tills sovdags och fick avnjuta deras aircondition istället för vår mögeldoft. Bra planerat där!


Norrmännen hade köpt Stetson-hattar i Texas (utom Sivert, han hade köpt boots) och var väldigt amerikanska och cowboyaktiga i sina rutiga skjortor. Öyvinds hatt var Las Vegas-pimpad. Bästa festen bjöd de på åter en gång och det kändes aningen vemodigt att lämna dem. Man får hålla tummarna för en reunion på nordliga breddgrader inom kort!
17.07.2011 kl. 21:13

Death Valley

Dag 20 - Death Valley

Vi tog bilen och körde några timmar från Las Vegas ut till Death Valley - världens varmaste plats. Och nog var det varmt alltid, nästan 50°C mätte temperaturen som högst i denna saltöken när vi var på plats.

17.07.2011 kl. 19:36

New York

Avviker från den icke uppdaterade och helt otidsenliga resedagboken för ett inlägg mer up to date. Spontantatuerade mig i Brooklyn idag, den sista hela dagen på vår resa. Har pratat om att vi ska tatuera oss, jag och Frank, så gott som hela resan. Idag var sista chansen och den tog vi. Tatuerade mig strategiskt i nacken, så jag ser ju inte den. Men den ser fin ut på bild.

15.07.2011 kl. 06:47

Antilope Canyon

Dag 19 - Antilope Canyon och bilfärd till Las Vegas


Antilope Valley var en av de vackraste platser jag sett. Tyvärr var vår (obligatoriska) guide alldeles galen, så upplevelsen blev bara absurd och till och med lite jobbig. Jobbigt är det också att alla bilder blir så desaturerade och smutsiga när man laddar upp dem här. Egentligen är Antilope Canyon vackert lilaröd när ljuset svämmar in genom de kurviga bergsväggarna. Ni får använda fantasin (eller klicka på bilderna så ser ni dem i bättre kvalitet).
13.07.2011 kl. 05:54

Monument Valley

Dag 18 - Monument Valley


Monument Valley var som en västernfilm. Jag antar att de flesta västernfilmer de facto är inspelade där. Roligast var indianen som utklädd till cowboy poserade med sin häst så man fick fota honom. Han blev väldigt arg om någon stod för nära honom och hans häst och störde bilden.
13.07.2011 kl. 05:32

Grand Canyon

Dag 17 - Grand Canyon
Det är på alla sätt svårt att beskriva Grand Canyon både i ord och bild. Det är så stort att man inte kan greppa det. Det ser mest ut som en tavla. Men vi vandrade ner 1,5 miles och upp tillbaka i 35 graders hettan och det var nog en liten bedrift tycker jag. På nedre bilden kan man se vägar som leder ner i kanjonen och på den närmaste vägen några små människor. Kanske kan man få någon slags uppfattning om hur stort det är. Eller det kan man egentligen inte. Man fattar det inte ens när man är där. Mäktigt är det, hur som helst.
12.07.2011 kl. 17:12

Horseshoe Bend

Jag är så pinsamt dålig på att uppdatera. Ligger på en säng i vår lägenhet i New York och beklagar mig över att inget händer på internet eftersom alla finländare sover. Well well. Kanske man skulle ta sig själv i kragen då jag nu ändå tänkt fixa till en liten dagbok för senare se-tillbaka-och-snyfta-stunder.

Dag 16 - Page

Vi körde bil hela följande dag, till Page, som ligger mellan Grand Canyon och Monument Valley. Här skulle vi spendera tre nätter och besöka nationalparkerna. Vi beslöt oss för att ta en liten kvällspromenad och hamnade på en av de vackraste platser mina ögon skådat - Horseshoe Bend. Jag dog en smula av andäktig tillfredsställelse.


Alla bilder får dålig kvalitet och sunkiga färger när man laddar upp dem via ratata. Men det gör kanske inget - föreställ er röda klippor och turkost vatten (eller klicka på bilden och se den i bättre kvalitet). En vind som nästan blåste en över kanten.
12.07.2011 kl. 06:42

Albuquerque

Dag 15: Albuquerque

Albuquerque ligger nära Santa Fé, så det blev kort kördag. Staden var inte speciellt intressant, ganska typisk amerikansk småstad med lite puebloinslag. Roligast i Albuquerque var att Frank ville gå på zoo. Det var ett fint zoo där de försökt efterlikna djurens normala livsmiljö så långt som möjligt.
08.07.2011 kl. 12:13

Santa Fé

Dag 14: Santa Fé


Santa Fé var en fin liten stad. Alla hus var byggda i pueblostil. Det var lite turistigt med många souveniraffärer som sålde hantverk av native americans, men ändå trivsamt.

  
Där fanns en hel gata med konstgallerier. Det finaste verket var skulpturerna till vänster. De rörde sig så fint i vinden. Himlen var skum, det brann några kilometer norröver. Brandvarning överallt i öknen.
08.07.2011 kl. 11:41

Roswell

Dag 13: Roswell

Roswell var en liten håla nånstans ute i ingenstans. Inga aliens såg vi heller, förutom de som fanns målade eller fastklistrade på varenda skyltfönster i staden. Vi tog vägen rakt genom öknen och upp till Santa Fé.

08.07.2011 kl. 11:22

Carlsbad Caverns

Dag 12: San Antonio - Roswell

Dag tolv spenderade vi på vägen och körde många timmar och många miles för att nå Roswell. Vi tog helt spontant en avstickare till Carlsbad Caverns, som är ett av världens största grottsystem. Och det var en riktig upplevelse! Fantastiskt fina stalaktiter och stalagmiter i varje hörn.

02.07.2011 kl. 08:19