Helsingfors-Hangö

Allra finaste pojkarna i Chrystal Clears är en del av konstnärsgruppen De Kristallklara, som visade upp projektet ISOLATION på Sinne för några veckor sedan. Om du missade det så missade du något ovanligt fint. Du har chansen att se delar av ISOLATION på Hangö teaterträff. Och om vi alla går in och gillar Chrystal Clears på den här sidan kan vi få höra dem på Flow. Det tycker jag skulle vara jättetrevligt, så gör det! De är dessutom snygga att titta på.

Tack och förlåt för mitt tråkiga bloggande. Ibland har jag ambitioner att skriva något personligt och underhållande här, men jag kommer alltid på något annat som känns mer givande för stunden. Äta riskakor eller sortera serietidningar eller zappa mellan tv-kanaler till exempel.(bild Unger&Martins)
02.06.2012 kl. 14:21

Ekenäs

Kom på brunch!

30.05.2012 kl. 17:25

USA

Det är dött som i graven på denna blogg. Jag vet inte varför min tid inte räcker till någonstans, samtidigt som varje dag är en evighet. Kanske får man helt enkelt tolka det som att jag tar vara på nuet, och vad är sen bättre än det. Jag har tre ouppdaterade resor att berätta om, samt den där Rom-resan för evigheter sedan som liksom bara inte vill hitta sin tid. I stället kommer nu här Franks film från vår roadtrip förra sommaren. Om du har 20 minuter över och är sugen på USA. Enjoy!

20.05.2012 kl. 15:13

Petalax

Firade påsken i Petalax, med talko, bastu och pyjamasparty. Mycket fint.


Min favoritCatariina var värd för hela festligheten.


Sandra och Jessica gjorde påsklördagen till en dag att minnas.


Alexandra och Tuuli rev ett växthus med hjälp av sina karatetalanger.

 
Jag plockade lite skräp. Fanns så mycket skräp på gården att jag var livrädd att stöta på ett nergrävt lik.


Sen väntade vi på mörkret.


Och till sist blev det dags för påskbrasa!


Linnéa och JJ var också med!


Sjukt fin brasa blev det. Alldeles alldeles galet fin.


Sen sov vi alla skavfötters. Och också det var fint. En väldigt fin påsk. En av mina bästa tror jag nästan jag kan dra till med.
09.04.2012 kl. 23:55

Åbo

Vår vernissage i Åbo var otroligt rolig och det kom en massa folk. Mycket nöjd! Också nöjd med utställningen som helhet. 


Såklart var min allra käraste syster med hela tiden. Och så finaste Ciin, som jag ställer ut tillsammans med, förstås.


Min film projiceras mot en vägg i galleriet.


Själv figurerar jag på ett av Ciins fotografier. Fotografiet är taget för många år sen - här poserar jag framför det.


Besökarna får också dela med sig av sina skavanker på magnettavlan vi målat på väggen.
01.04.2012 kl. 23:12

Åbo

Jag och Ciin har byggt utställning hela dagen och är faktiskt så gott som klara redan! Vet inte riktigt vad vi ska hitta på i morgon, får väl tillverka något spännande snacks att bjuda på på vernissagen.

Alla ni som befinner er i Åbo - kom och titta på vår utställning och min Antitalentfilm på vernissagen i morgon, 30.3, kl.18-20 på B-galleria. Vi känner ingen i Åbo så hoppas någon kommer! Utställningen hänger kvar till 22.4 ifall du har vägarna förbi senare.30.03.2012 kl. 00:57

Rom

Några till från Rom, sakta men säkert... Idag står Fontana de Trevi på agendan. Ligger underligt inklämd mellan en massa hus och är därför betydligt mindre i ögonfallande än man skulle tro. Men visst är den fin ändå!
28.03.2012 kl. 00:29

Vasa

Här kan man läsa om min talangjakt! Otroligt lyckat på alla sätt och vis. Jag är enormt tacksam och rörd. I morgon ska jag börja klippa. Håll tummarna för att det blir suveränt!
21.03.2012 kl. 23:40

Vasa

Jag ska ha utställning på B-galleria i Åbo tillsammans med min vän Ciin i april. Jag ska göra en film som heter "Antitalents" och jag behöver DIN hjälp. Hoppas du vill medverka! Imorgon, 20.3, kl.12-23 händer detta på Kulturskafferiet Ritz i Vasa:

Videokonstverket ”Antitalents” visar människor som uppträder med sådant de inte kan. Likt en inverterad Idols- eller America's got Talent-tävling ställer de sig upp inför åskådarna för att visa det de inte kan. Varför är det i dag tabu att vara dålig på saker? Varför är vi så rädda för att visa våra svagheter. Har du en antitalang att visa upp? Jag har tusen, men kommer i denna film att jonglera eftersom jag helt saknar bollsinne. Jag blir väldigt glad om du vill ställa upp och visa något du inte kan! Om du inte vet vad du inte kan men ändå vill vara med kan du kontakta mig och så hittar vi på något tillsammans. Alla former av antitalanger är välkomna men ditt framträdande får ta max 5 minuter. Du uppträder framför en kamera och mitt "filmteam" men inte publik. Publiken finns på utställningen. Man får också vara flera som uppträder tillsammans!Hör av dig till mig i kommentatorsfältet, via fb (https://www.facebook.com/events/364441750243423/) eller e-mail (ida.nyholm@gmail.com), berätta vad du vill göra och boka en tid så får du mer praktisk info. Tipsa gärna familj och vänner så blir jag glad! Alla åldrar är välkomna!

Om du inte vill komma och uppträda men vill hänga på Ritz och dricka öl med trevligt folk får du gärna göra det också!


19.03.2012 kl. 19:26

Parentes

Nå nej. Har naturligtvis inte photoshopat en enda Rom-bild idag. Tog mig vatten över huvudet där, eller egentligen insåg jag bara att båda mina brorsöner fyller år inom kort och jag är på väg upp till Vasa och tänkte passa på att fira dem. Så nu måste jag fixa presenter. Men stay tuned! Det ska ännu blir Rom-bilder på bloggen, och om vi har tur några Wien-bilder på det.. Kanske några Vasa-bilder också. Om jag har något skojigt att visa.

Men ni kan läsa Catariinas inlägg så länge. Lite så tänker jag också (som ursäkt för min ineffektivitet här, men ännu mer för min ineffektivitet gällande kreativitet överlag).
13.03.2012 kl. 00:00

Rom

Det är ju nästan en evighet sedan jag var tlll Rom. I maj förra året tror jag det var. Men exakt så här länge tar det för mig att komma igång med saker jag inte måste göra. Som i det här fallet - gå genom och photoshoppa fotografier. Men nu har jag börjat i alla fall. Ska göra mitt bästa för att få det gjort den här veckan. Så kan jag ladda upp några här. Rom var inte min favoritstad, men definitivt en plats jag ska besöka igen.

De första bilderna är från Villa Borghese - en fin park i de norra delarna av Rom där man kunde ha picknick och strosa runt. Kuriosa om Rom: stadens centrum är väldigt kompakt. Man kan promenera genom det och se så gott som alla sevärdheter på en dag om man vill!11.03.2012 kl. 23:39

Helsingfors

Och på tal om bra folk. The Wha's spelar på Korjaamo imorgon. Frank och Janne har gjort en sjukt fin teaser för deras kommande EP. Jag har tittat på den tusen gånger. För att den är bra och för att en del människor jag tycker fruktansvärt mycket om figurerar i den.
 

EP Teaser from the wha's on Vimeo.

06.03.2012 kl. 20:53

Helsingfors

Jag rör mig verkligen inte ur fläcken för tillfället. Men trivs så otroligt bra här i Helsingfors nu. Fast det är vinter och jävelskap. Då behöver man inte resa. Vet inte varför det är så sjukt svårt att uppdatera på den här bloggen, tänker hela tiden att jag ska göra det, men gör det ändå inte. Kanske det helt enkelt beror på att jag måste hänga med roliga typer, som Catariina till exempel. Och Alexandra (ja, jag vet. Hon bloggar inte längre, men det är hennes blogg i alla fall. Bra typ.). I dag åt jag lunch med Peppe. Hon är fin och väldigt intelligent.

Mamma var också här några dagar. Det är bra med gäster som vill göra grejer så man aktiverar sig lite. Vi gick på museum. Tennispalatset, Ateneum och Kiasma. Kan verkligen rekommendera Kiasmas utställning "Thank you for the music" som de har just nu. Också för sådana som aldrig går på museum. Den är ovanligt lättillgängligt utan att för den sakens skull bli ointressant eller platt. Missa inte Petra Lindholms verk "No end". Efter att man sett det blir man smått beroende av The Arks låt "No End". Magiskt vackert. Fast det allra bästa på Kiasma just nu är ändå Janet Cardiffs och George Bures Millers utställning "The Murder of Crows" i åttonde våningen (bilden). Jag kunde ha stannat i flera timmar. Pågår till slutet av maj. Se den!

05.03.2012 kl. 22:26

Helsingfors

Alltså seriöst. Bästa lördagen och söndagen i mannaminne. Hade några av mina absoluta favoritmänniskor på middag hemma hos mig i går. Underskattar allt som oftast min kokkonst eftersom jag inte direkt ser mig själv som någon kvinna som trivs i köket. Men fick enbart beröm för maten. Fint så. Eländigt mycket vin hann vi också få ner på oväntat få timmar, så i dag är jag slöare än slöast. Vi bestämde oss för att brunch var bästa sättet att bota detta tillstånd och hängde på Siltanen i fem timmar och åt brunch och drack öl. Och deras brunch! SÅ värd sina 14€. Jag dör en smula när jag tänker på den, och är fortfarande, sex timmar senare, sjukt mätt. Helt fantastisk. Rekommenderas!

19.02.2012 kl. 21:51

ÅboBesökte Åbo och allra käraste syster förra helgen. Gillar inte staden, har aldrig gjort det. Men den blir bra för att några av de bästa bor där. Hälsade på både min Heidi och på Marcus. Han har för övrigt skrivit en riktigt, riktigt bra bok. Läs om ni inte har!

Angående bilderna: min syster bor i studentbyn. Fascinerad av sådana platser. Kladdkaka med lakritsglass var så sjukt gott att jag drömt om det sen jag kom hem. Installationen på nedersta bilden är gjord av Eero Merimaa och var en sann upplevelse! Lamporna tänds när man går förbi. Lite hollywood-fiilis över dem.
18.02.2012 kl. 00:38