London

Jag är hemkommen från London, kom inatt och fungerar därav ovanligt dåligt på jobbet idag. Men det var en fin resa! Brukar vara skönt att komma hem, men den här gången var det aningen tungt att lämna de fina där borta. I något skede ska jag säkert ha energi att tömma kameran och sätta upp lite bilder. Så länge kan jag tipsa andra som eventuellt är på väg till London innan trettonde februari om Philippe Parrenos fantasiska utställning i Serpentine Gallery. Vill gärna tro att den är sevärd även för de som inte är stora konstfanatiker. Och galleriet är i världsklass. Läs här

17.01.2011 kl. 15:00

London

Året 2011 kommer knappast att bjuda på resor i samma överflöd som 2010, eftersom den Stora Resan - en månads roadtripen i USA - företas i sommar. Några småresor blir det i alla fall och redan på tisdag bär det av till London. Jag ska huvudsakligen jobba denna gång, men lite kvalitetstid och turistande blir det framför allt i helgen när mina kollegor åker hem och jag stannar hos fina Alice två dagar.
Ganska exakt två år sedan jag besökte London senast, även då för att bland annat hälsa på fina Alice.

 
07.01.2011 kl. 13:52

USA

Den här globetrottern ska bila genom USA en månad i sommar. Happy happy! Tips emottages tacksamt, rutten är inte ännu fastslagen. Men den startar i New York och avslutas i LA. Give me your best!
16.12.2010 kl. 13:35

Tallinn

Jag och allra käraste syster flydde landet på självständighetsdagen och besökte vårt kära grannland Estland. Tredje gången i Tallinn i år, och man börjar nästan känna sig hemma. Det var vintrigt och inte direkt något ultimat sightseeing-väder för Linn som besökte staden för första gången. Men staden var vacker, pastellfärgat dämpad av snön och isande kall. Vi spenderade ovanligt långa stunder på otroligt mysiga chokladcaféet och på en annan mysig restaurang vid Rotermanni-centret. Jag är lite imponerad av Tallinn. Restaurangerna och caféerna är unika, personliga, och mysiga och de lyckas på ett fantastiskt sätt ta tillvara det de har. Vi är rätt så dåliga på det i Finland. Känns alltid som om man rest långt bort trots att man bara suttit på båten två timmar (eller i mitt och Linns fall - sovit i de zebrafärgade sofforna i puben).09.12.2010 kl. 18:32

Globetrotter

Även denna trista bloggare hade en alldeles alldeles underbar bloggalekväll. Har haft en sådan där idé om att ifall man endast dricker öl under en kväll så blir man inte jättefull och mår inte heller dåligt nästa dag. Det stämmer inte.


Eventuellt kvällens två snyggaste: storvinnaren Linn (Jippi!!) och finfina Jemppa
Här var alla ännu snygga. 
Ifall du känner igen dig på någon av dessa bilder får du gärna höra av dig. Jag minns inte vad du heter. Detta var nämligen strax innan jag trodde att Karins bror var en taxichaufför. Skon är i alla fall Pajkvinnans. Mäktigt.

För övrigt tycker allra finaste Jemppa att globeterotter är ett extremt roligt ord. Idag raderar jag alla inlägg som inte handlar om resor. Kanske är detta med blogg lättare om man har ett tema. Vi håller tummarna.
03.12.2010 kl. 18:51

Oslo

Älskade Oslo. Verkligen älskade. Jag tror nästan att jag kunde bo där.

22.11.2010 kl. 22:56

Prag

Fina Lina, som jag bland mycket annat hängt med i Prag, har en väldigt trevlig secondhandbutik på nätet. Den har det fyndiga namnet Come again och firar 1 års dag med rea i butiken onsdag, torsdag och fredag! Grattis säger jag och tycker att alla ska kika in här!

01.11.2010 kl. 22:37

Solf/Paris

Jag besöker mina föräldrar. Ser min pappas "vedhögar" nere vid källaren. När det kommer till att organisera saker i rätt ordning är han något av en nazi. Gäller allt från att packa en bilvagn full med möbler till placeringen av koppar i diskmaskinen. Så här ser pappas vedhögar ut:och så här såg det ut i katakomberna i Paris när jag besökte dem i augusti. Tror min pappa skulle ha passat in som fisken i vattnet i Paris i slutet av 1700-talet:

30.10.2010 kl. 18:02

Paris

Hemkommen från underbara Paris. ÄLSKAR Paris. Men är tröttare än tröttast eftersom jag nu försöker jobba in min extra semestervecka med en hiskeligt massa övertidstimmar. En snabb påminnelse: man kan ännu se Finska Fotoklubbens utställning på Galleri Sinne till söndag. Hopi hopi!

Några bilder från utställningen:    
31.08.2010 kl. 20:50

Paris

Bokade en resa med syster Linn ikväll. En vecka i Paris i augusti. Så äntligen, äntligen, får jag åka till Frankrike igen! Jag har visserligen varit i Paris sju gånger förut, men tycker liksom inte att man kan åka dit för många gånger. De tre första bilderna är tagna av Linn när vi besökte staden tillsammans förra gången. Det borde ha varit ca 2005, Linn var en trotsig tonåring, mamma vågade sig mot förmodan upp i Eiffeltornet trots sin horribla höjdrädsla och min kamera var analog. Den här gången blir det bara Linn och jag samt vinet, baguetterna och ostarna vid Seines stränder. 

01.07.2010 kl. 22:23

Tallinn

Jag och två fina vänner besökte Tallinn för några veckor sedan. Det kostar nästan inget att åka till Tallinn från Helsingfors och restiden är kort, speciellt om man tar de snabba färjorna. Ändå känns det som att man rest långt när man kommer fram, för det är så olikt Finland. Vi drack kaffe på ett av finaste caféerna jag besökt på länge. Det heter Chocolats de Pierre, och är, som namnet hänvisar, specialiserat på choklad. Oberoende om man är en vän av choklad eller ej så är miljön både inomhus och utomhus väl värd ett besök.

    

 01.07.2010 kl. 12:00

Marseille

Jag har återupptäckt Beirut. Är alldeles kär. Och så vill jag till åka till Marseille i augusti. En fin kombination (ingen video, men låten är ju finfin):
22.06.2010 kl. 14:37

Blankenberg

Äntligen har jag gått genom mina bilder från Belgien. De är ganska fina. Själv tycker jag mest om bilderna från Blankenberg. Visar några idag, kanske några från Gent, Brugge och De Haan en annan dag.

    31.05.2010 kl. 20:38

Gent

Belgien var fint. Hade tänkt ladda upp en drös med bilder, men eftersom jag fotograferar som om jag fick betalt för det (vilket jag ju i teorin också skulle kunna tänkas få ifall jag GJORT ANDRA VAL här i livet) tar det några dagar att gå genom och utvärdera bilderna. En ska jag bjuda på så länge i alla fall.


Gent överraskade mig glatt genom att vara bra mycket mysigare än jag tänkt mig.
19.05.2010 kl. 13:14

Gent

Kund heter klant på holländska.
14.05.2010 kl. 13:58